In het Stadsmuseum vanaf 7 april de tentoonstelling met ‘Oldruitenborgh en Oranje’

maart 26, 2018

‘Oldruitenborgh en Oranje’, over ‘Mon Cher major’ baron Antony Henri Sloet van Oldruitenborgh, adjudant van de prins. Een expositie voor over deze Vollenhoofse baron met aspecten uit zijn leven aan het hof in Apeldoorn, de valkenjacht en zijn rol bij de slag van Waterloo.

In het Stadsmuseum was al aandacht gegeven aan zijn laatste ‘huzarenstuk’, een reis door het 19e -eeuwse Duitsland naar het hof in München om daar het overlijden van Koning Willem II aan te zeggen. Opening zaterdag 7 april 2018 om 11.00 uur. Ontvangst vanaf 10.30 uur op Stadspaleis Hotel OldRuitenborgh – Landgoed Oldruitenborgh, Groenestraat 24 Vollenhove.  De tentoonstelling over Anton Henri baron Sloet van Oldruitenborgh omvat drie perioden. Zijn militaire loopbaan, de periode van adjudant van prins Alexander en zijn leven als landjonker in Vollenhove.

Openingstijden van het stadsmuseum CHC zijn van woensdag  tot en met zondag van 13:00 tot 17:00. uur.